Sju anledningar att ta hjälp av en rörmokare

Ska ni måla eller tapetsera om hemma kan det ibland vara frestande att spara in pengar på att göra jobbet själv. Det man bör fundera på är om man verkligen tjänar på att lägga tiden själv och om det finns andra anledningar som gör att man bör lägga ut jobbet. Här är inte mindre än sju anledningar till att ta hjälp av en målare.

Du får ROT-avdrag

Att ta in en fackman som målar om hos er kostar förstås pengar men du får också skatteavdrag på arbetskostnaden. Hela 30% av kostnaden för att en person gör jobbet åt dig kommer du få tillbaka från staten. Det hela är ordnat på ett så smidigt sätt så du behöver inte vänta till deklarationen nästa år för att få skatteåterbäring. Din målerifirma jämkar mot skatteverket direkt och därmed betalar du en faktura som är reducerad för ROT-avdraget.

Du får rabatt på material

Att köpa färg och tapeter i en måleriaffär är inte särskilt billigt. Din målare har däremot ofta rabatter som gör att du kan få ett lägre pris på produkterna. I många fall har de så goda marginaler att du kan få en bra deal samtidigt som de själva kan ta ett påslag som mellanhand.

Du kan få tag i tapeter som annars är svåra att köpa

Tack vare e-handeln har möjligheterna att få tag på exklusiva tapeter blivit bättre. Fortfarande är det dock så att en del saker är lättare att få tag på med hjälp av måleriföretagens grossister och rörmokare (https://rörmokarenistockholm.se) genom detaljhandeln. En firma som köper tapeter för hundratusentals kronor varje år har goda chanser att kunna be om speciallösningar och särbehandling.

Du sparar tid

Att måla tar en hel del tid. Du ska inte bara pensla på lite färg utan du måste tejpa detaljerna runt väggen för att undvika fläckar. Dessutom behöver du oftast måla mer än ett lager. Tror du att det tar tre timmar att måla en vägg får du räkna med sex eller nio timmar.

JobbeT blir snyggt gjort

Du kanske är exceptionellt bra på att mönsterpassa tapeter och att slipa spackel med minutiös noggrannhet. Om du inte är det kommer slutresultatet garanterat bli bättre om en målare får göra jobbet.

 

Riskerna minskar att du förstör golvet

Även om du lägger ut skyddspapper över golvet finns risken att du lyckas stänka färg på andra väggar, tak eller i springor i golvpappen. Målare är vana vid att täcka ordentligt och att måla utan att stänka färg omkring sig. Vit väggfärg i den gråsvarta soffan är ingen vacker syn.

Du kan fokusera på att lära dig något annat

Det är ganska troligt att du inte är så bra på att måla och tapetsera från början, detsamma gäller rörarbete och behov kan uppkomma för jourrörmokare på värmdö. Du kommer alltså behöva lära dig jobbet från grunden. En målare lägger tusentals timmar på att bli en kompetent yrkesman och du tänker lära dig jobbet på en helg eller två. Tänk att inte bara spara tid utan att också kunna släppa fokus helt och lägga krutet på att lära dig något roligt istället.