Fixa ditt badrum 2020

Att fixa badrummet är ett perfekt sätt att få miljöombyte i hemmet och få vardagen att kännas lite roligare. En badrumsrenovering kan vara ett omfattande projekt eller göras i mindre skala.

En badrumsrenovering kan öka värdet på din bostad och det kan även ge dig lite mer livskvalitet i vardagen. Utgå ifrån din budget för badrumsrenovering Stockholm och ditt syfte med renoveringen och fixa ett nytt badrum under 2020. Det kommer garanterat vara ett uppskattat projekt under lång tid framöver. Duger det med en mindre upprustning kan du ordna det mesta själv, men ska en större renovering göras måste du anlita professionell hjälp.

Fixa ditt drömbadrum oavsett budget

Om du ska totalrenovera badrummet är det upp till dig att välja vilka material som ska användas. Utgå främst ifrån din budget när du ska välja material, för annars kan det bli mycket dyrare än vad du hade tänkt. Därefter ska du självklart fundera på vad du gillar. Det finns oftast budgetalternativ som gör att du kan få det du vill ha till ett rimligt pris. Om inte budgeten spelar någon roll för dig är det bara att köra på dina absoluta favoritval när du ska fixa ditt nya badrum.

Det görs ofta produkter som ska likna originalet, men som är mycket billigare. Vill du ha ett kopparfärgat badkar, men har inte råd att köpa ett badkar i koppar för 50.000 kronor, kan du välja ett vanligt badkar som är målat med kopparfärg. Vill du ha marmor på väggen, men har inte råd att ha äkta marmor, kan du sätta upp en våtrumstapet med marmormönster. Listan på billigare substitut kan göras lång och det är bara din fantasi och din budget som sätter gränserna.

Glöm inte att anlita proffs

När det gäller våtrum är det jätteviktigt att du anlitar hantverkare som kan sin sak och som har rätt behörighet för att renovera badrum. Du måste kunna visa upp för ditt försäkringsbolag att badrummet har utförts korrekt och av behöriga hantverkare för att kunna få ut några pengar på hemförsäkringen om olyckan skulle vara framme. Du får även en garanti från byggfirman för hur länge ditt badrum bör hålla och kan utnyttja garantin om det skulle uppstå fel eller brister inom tiden då garantin fortfarande gäller.

Utför du badrumsrenoveringen själv får du ingen garanti på hållbarheten och inga försäkringspengar om något skulle gå snett. Se därför till att anlita specialkompetens när du ska fixa badrummet.