Gör allt klart – hyr sen

  • Det första du gör är att åka till uthyrningsföretaget och hyra en slipmaskin. När du kommer hem inser du att spikar behöver slås ner och golvet behöver städas. Därmed betalar du onödig hyra för en maskin som du inte direkt behöver använda. Gör klart allt inför kommande golvslipning och hyr sedan maskinen. Då behöver du den kortare tid vilket gör att du spar en del pengar.
  • Välj rätt slippapper

Kanske är det vanligaste felet vid golvslipning att forcera slipandet genom att välja för fint papper för snabbt. Det märker man snart och får därmed backa i processen och använda grövre. Använd grövre slippapper längre tid för att verkligen skapa en slät yta. Därefter minskar du på dess grovhet och skapar de allra sista detaljerna.

  • Se upp med valsen

Femte felet är att köra slipmaskinen när man står still. I detta fall är det viktigt att stänga av den eller lyfta valsen. Risken är annars att den slipar för kraftigt på ett ställe vilket resulterar i värsta fall i att hela golvet behöver slipas om. Detta iallafall om man vill ha en jämn slipning över hela ytan.