Så tar du din träning till nästa nivå

Att börja träna och ta itu med sitt välmående kan vara en utmaning. Eller snarare; att börja är enkelt, men att hålla igång en längre period är det svåra. Ett fenomen som underlättar är att anställa en personlig tränare, även kallad PT.

En personlig tränare är, föga förvånande, utbildad för att få just dig att få din drömkropp eller nå det mål du satt upp. Det behöver naturligtvis inte vara ett fysiskt mål; att träna för att må bra är givetvis minst lika viktigt. En PT har kunskap inom kroppens anatomi, fysiologi och är expert på allt som har med kost, träning och välmående att göra. Utöver detta ger en personlig tränare ovärderliga tips baserat på dig och dina förutsättningar. Personliga tränare har hundratals olika träningsövningar i sin skalle, och du kan därför lita på att träningspassen sällan blir upprepande och långtråkiga.

En piska som heter duga

Utöver tipsen och övningarna under själva träningspasset är en PT en piska för att verkligen ta sig ut ur huset och träna med ptgöteborg.se. Om man tränar på egen hand krävs disciplin för att regelbundet röra på sig. Om man har en PT att träna med tvingas man ta sig till träningsanläggningen, annars är det pengar ner i avloppet (och en arg personlig tränare, och det vill ingen ha).

Många skräms säkert bort och tror att personliga tränare ska ropa åt en och pusha en allt för hårt, men så är sällan fallet. Visst finns även såna, men det är snarare undantaget som bekräftar regeln. Personliga tränare är i stället där för att säkerställa att du tränar på rätt sätt, utför övningarna korrekt och maximerar din potential. Pushar dig gör PT:n säkert, men det är bara för att du klarar mycket mer än du tror.

Ger betydligt mer än bara tuffa träningspass

Som tidigare nämnt ger personliga tränare så mycket mer än timmarna i gymmet. Tränarna är även experter på näring och kosttillskott, och kan förse dig med tips för att maximera resultaten från träningen genom rätt kost. Själva träningen är bara en bråkdel av det som krävs för att förändra ens kropp – oberoende om du vill gå upp i vikt, gå ned i vikt eller hålla vikten.

PT i coronatider

Coronapandemin har satt käppar i hjulen för de flesta verksamheterna i världen, och PT-verksamheten är inget undantag. I rådande tider uppmanas allmänheten att inte besöka gym och träffa så lite folk som möjligt, men det finns alltid lösningar. Flera personliga tränare erbjuder träningspass online eller utomhus, alternativt färdiga träningspass som inte kräver fysisk närvaro av PT:n. Med hjälp av kommunikation mellan de inblandade, en våg och ett måttband kan klienten dessutom förse tränaren med all nödvändig information så hen kan följa klientens utveckling.