Kul med kakel för badrumsrenovering Göteborg

Förutom de rent tekniska aspekterna av badrumsrenovering så är utrymmets utseende också en viktig del av hela projektet. Badrummet är en del av hemmet som ibland endast betraktas som funktionell men sanningen är att det är viktigt att trivas även där. Ett fräscht badrum känns både upplyftande och glädjande och det finns massor av kul idéer och stilar som du kan inreda med.

 Om du tänker kakla ditt badrum så finns det alla möjliga färger, former och metoder att tillämpa och du kan hämta inspiration från exempelvis resor, naturen och filmer. Du kan välja en enhetlig färg som du personligen älskar eller gå in för kreativa kombinationer. Det finns också kakel som har tryck eller mönster och du kan dessutom experimentera med olika storlekar.

 Enkla linjer

För personer som föredrar klassisk design och vill ha ett vitt, stilrent badrum så är det ändå trevligt med små detaljer som gör stor skillnad. Att låta en enkel linje av mindre, mosaik-liknande kakelplattor gå utmed taket eller golvet under din badrumsrenovering Göteborg är både vackert och intressant. När renoveringen är klar kan du ta upp den här färgen vidare i handdukar eller duschdraperiet och på så sätt skapa en fin effekt. Du behåller badrummets vita, fräscha intryck men ger det samtidigt din personliga prägel på ett diskret och smakfullt sätt.

 Rustikt antikt

Rustik inredning har varit väldigt populär under de senaste åren och det här återspeglas även i badrummen. Genom att ge badrumsmöblerna lite slitna men vackra färger ges de en tidlös effekt, och du kan även låta detta synas i kaklet. Välj kakelplattor som är lite melerade eller rustikt målade i en stil som för tankarna till gamla slott eller antika ruiner. Komplettera med kul dörrhandtag i järn, ett badkar på lejonfötter eller ett handfat i marmor med guldknoppar på kranarna. Trendigt och modernt samtidigt som det känns historiskt och lite pampigt.

 Fantastiska färger

Vem har sagt att ett badrum inte kan vara färggrannt? Många gillar att gå emot strömmen och fullkomligen ösa in färg, vilket ger en lekfull effekt som är allt annat än kitschig. Tänk Jackson Pollock eller Picasso, och låt fantasin flöda. Kaklet kan gå i flera olika färger och du kan inreda med möbler som har ytterligare kulörer. Ett gult golv, gröna väggar och ett blått tak – det kan låta märkligt men kan faktiskt bli rikigt kul i verkligheten. Introducera kakel med blommor, eller varför inte några blomsterkrukor med vackra växter?

  Göra egna varianter

Om du är lite konstnärligt lagd så kan du även måla på dina egna kakelplattor eller till och med låta trycka bilder som sedan fästs på som tunna, vattenfasta klisterlappar. Det finns också färdiga dekorationer som du kan sätta på och som du dessutom kan ta bort om du tröttnar på dem. Ytterligare en variant är att köpa några fina plattor på semstern och sedan infoga dem i ett annars klassiskt kakel som minnen från platser du besökt. Vissa länder är särskilt berömda för sina vackra kakel, exempelvis Spanien och Marocko, och det går ofta att hitta dem från olika leverantörer.