Vem behöver marknadsföra sig med SEO?

Digital marknadsföring har vuxit lavinartat de senaste åren. Samtidigt som reklam i traditionella medier minskar skiftar många fokus för att synas mer digital. En tydlig trend är att marknadsföra sig och satsa på synlighet på Google. Här går vi igenom några branscher och vilka möjligheter de har med att synas i sökmotorerna.

Klockor och mode

Den som säljer produkter inom mode har stora fördelar med att synas i sökmotorer. Ska man satsa på SEO för mode är det främst bildsök som växer. Men fortfarande är det tusentals sökningar per månad inom de klassiska klädeskategorierna.

Googleannonsering för mode

Förutom att använda SEO för att synas högt i det som kallas för organiska sökträffar kan man också använda sig av köpta annonser. Fördelen för modebranschen med exempelvis Google shopping är att man använder bilder för att attrahera kunder snarare än text.

Teknikprodukter

Ett företag som säljer teknikprodukter har stora möjligheter med att synas på Google. Många teknikintresserade söker sig till produkttester och läser på en hel del innan de genomför ett köp. De kan också använda sig av guider som jämför produkter som hjälp att välja rätt.

Mycket läsning för teknikintresserade

Den som är intresserad av teknik söker ofta på ord och fraser för att själv läsa på om produkterna. Av den anledningen blir SEO extra intressant. Genom att ranka högt i sökmotorn på de nyckelord som teknikintresserade söker på kan man få mer trafik och sälja fler produkter.

Tjänsteförsäljning

Den som säljer komplexa tjänster med långa säljcykler och stora värden i varje affär har antagligen en vana av att arbeta med uppsökande försäljning. De säljaktiviteter som fungerar bra ska givetvis inte monteras ner men samtidigt kan det vara bra att komplettera sin verksamhet med fler kanaler.

Sökningar på Google

Varje dag görs det cirka 50 miljoner sökningar på Google, bara i Sverige, och många köpresor börjar med att man själv söker information. Man kan både söka information om en viss tjänst men också söka efter lösningar och andras erfarenheter kring vissa problem.

Tidigt i köpresan

Med hjälp av innehållsmarknadsföring som bloggande, filmer och att skriva artiklar kan ett företag som säljer komplexa tjänster möta sina potentiella kunder tidigt i deras köpresa. På ett neutralt sätt kan man bidra med information och idéer kring seo göteborg och att lösa kundernas problem. Med hjälp av just SEO kan man sen öka chanserna att kunderna hittar ens eget material och inte konkurrenternas.