Klassiska missar när golvet ska slipas snyggt

Att slipa golvet själv, istället för att anlita ett företag, innebär att man sparar en hel del pengar. Iallafall om man gör det rätt och inte gör misstag som därmed skapar extrakostnader. När tidningen GDS listade fem misstag man ska se upp med var det följande saker:

  • Håll dammet på rätt ställe

Även om dagens maskiner för golvslipning har dammsugare så är det inte säkert att exakt allt damm sugs upp. Eftersom slipningen resulterat i en mängd slipdamm gäller det att skydda hemmet från detta. Att bara stänga en innerdörr räcker vanligtvis inte. Det är stora glipor både ovanför och under själva dörrbladet. Ta bred och kraftig tejp och tejpa igen de dörrar du nödvändigtvis inte behöver passera när slipningen genomförs.

  • Ta bort spikar och skruvar

Ett annat fel är att inte ta bort spikar och skruvar innan golvslipning påbörjas. Det räcker med att liten spik sticker upp någon millimeter för att slippappret på någon sekund ska rivas sönder när slipningen sker över metallen. Självklart går det att byta slippapper men med tanke på att det kostar upp till 100 kr styck finns ingen anledning att inte granska golvet noga innan man påbörjar arbetet.

Använd spikhuvudet på en hammare och slå ner huvudena så att de sjunker ner 2-3 millimeter under golvnivån.