Förbered dig inför din tandblekning

Om du har bestämt dig för att bleka dina tänder genom en behandling, så finns ett flertal saker du kan göra på förhand för att få ut det mesta av blekningen. Detta inkluderar besök hos tandläkaren för att se till att dina tänder är så rena som möjligt innan blekgelen sätter sig på dina gaddar. Det är också viktigt att kontrollera din kost innan och efter din tandblekning för att undvika skada på tänderna. Här följer de viktigaste sakerna du bör göra innan din tandblekning med produkter för tandblekning.

Boka en tid hos tandläkaren

Om du vill maximera det estetiska resultatet av din tandblekningsbehandling bör du överväga att boka en tid hos din tandläkare innan behandlingen. Tandläkaren kommer att ge dig råd om de potentiella sidoeffekterna av behandlingen och hur man bör gå till väga för att maximera och behålla resultatet.

Maximera resultaten

Din tandläkare kommer också att rekommendera en rengöringsbehandling kort innan din blekning. Uppbyggnad av tandsten, plack och bakterier på dina tänder kan hindra blekningseffekten. Det kan förhindra blekningsgelens åtkomst till tändernas yta och resultera i en fläckig tandblekning, vilket du definitivt inte vill ha. Vanlig tandborstning eller tandtråd räcker inte i detta fall då de inte försäkrar dig om att dina tänder är helt och hållet rena. Istället är det värt att spendera en extra slant på en rengöring hos din tandläkare, vilket kommer att spara dig pengar och tid i framtiden.

Välj rätt nyans och styrka

Det är viktigt att fråga sin tandläkare om vilken nyans och styrka du bör använda under din blekningsprocess. Vi har alla olika nyanser av vita tänder, då vissa har vitare gaddar än andra. Därför är det viktigt att få professionell hjälp att välja rätt styrka för dina tänder. Om du ber om en allt för stark styrka kan konsekvenserna komma att bli allvarliga. Både tandemalj och tandkött kan komma att ta stora skador om gelen eller lasern är för stark för dina tänder.

Undvik missfärgning

För att få bästa resultat av din tandblekning så gäller det som sagt att ha så friska och rena tänder som möjligt innan behandlingen. Många missfärgningar kommer från det vi äter och dricker och kan enkelt undvikas. Te, kaffe och rött vin är drycker som du definitivt bör undvika när det börjar närma sig behandlingen. Framförallt kaffe orsakar starka missfärgningar som kan vara väldigt svåra att bli av med. För att minska skadan om dessa drycker har konsumerats, rekommenderas det att tugga tuggummi och skölja med vatten direkt efter. Vattnet sköljer bort det yttersta lagret av bakterier och smuts medan tuggandet av tuggummit producerar saliv som också tar bort smuts från tänderna. Se också till att borsta tänderna minst två gånger om dagen, två minuter varje gång.